Tekenlessen


Dans en muziek in tekenpennen

Marion Moulen haar tekenboek Op vleugels, drie eeuwen ballet in scènes’ biedt een handleiding voor de tekenlessen. Het boek brengt het theater binnen handbereik in stille zwart-wit scènes op papier. Driehonderdvierenzestig dansposes verschijnen in achttien podiumverhalen op de muziek van de concertvleugel. 

‘Op vleugels’ is een tijdreis van de oudheid tot de moderne tijd; een rijkdom aan cultuurgeschiedenis in dans en muziekstijlen. De ruimtelijke compositietekeningen nemen je mee in een fantasierijke enscenering.

Modeltekenen & compositietekenen

Marion haar expertise is pose tekenen; het model in beweging. Haar compositietekenen bestaat uit abstracte vormen zodanig geordend dat de ruimte zelf ofwel het decor lijkt mee te dansen.

De tekentechnieken leren je je eigen sensitiviteit te ontdekken en meester te worden van je verbeeldingskracht.

Over Moulen Noir

Moulen Noir is een bevlogen tekenares, dankzij een bevlogen leraar

Tekenen is puur, een expressieve vorm dichtbij jezelf, in overgave aan het moment. Ieder moment is uniek naar waarneming in weergave op papier.

De tekenmethode van haar leraar Ronny Abram, inspireerde Marion als student aan de Rietveld academie. Doorgaans tekenen was van wezensbelang; niet je tekening corrigeren, maar telkens opnieuw beginnen op een nieuw vel papier. Je waarneming verfijnt zich, je concentratie verhoogt, je tekenlijn versoepelt. De reeks tekeningen maakt het proces zichtbaar om te komen tot de essentie. 

Meditatieve lijn

De kunst van het leren kijken is de volledige acceptatie in overgave aan je waarneming. Doorgaans oefenen maakt je steeds bewuster van jouw zienswijze. Volg je intuïtie, dit is je unieke zelf. Een meditatieve lijn ontstaat in volledige ontspanning en concentratie; jij en onderwerp zijn een.  

Als groep inspireer je elkaar in zienswijze, zo verrijk je je perspectieven over kunst. Analytisch denken, uitwisseling en reflecteren helpt je in het proces van bewustwording, onderscheid en eigenheid verkennen.