Boek reviews

Boek ‘Op vleugels, drie eeuwen ballet in scènes’

Els van der Plas Algemeen directeur Nationale Opera & Ballet

Gefeliciteerd Marion Moulen met het prachtige boek dat veel vertelt over ballet maar ook over je eigen werk.

Ted Brandsen artistiek directeur en choreograaf van Het Nationale Ballet

Een mooi idee waar op een originele en bijzondere wijze vorm aan is gegeven.

Blogger Oud Zeikwijf ~ 2020

MARVELLOSO! Adembenemend prachtig.
Het is een oeuvre d’art, een prachtig kunstwerk!
Van a tot z geweldige vormgeving, de verhalen, de kostbare info en die tekeningen!!
!

Dominicanen boekhandel ~ 27 augustus 2019

Het is echt een bijzondere en hele mooie uitgave. Mijn complimenten!

Anja de Vries ~ 19 augustus 2019

Dit geweldige boek is een unicum in zijn soort. In Op Vleugels neemt Moulen Noir de lezer/kijker mee door drie eeuwen ballet in scènes. De teksten vertellen de geschiedenis, wat haar drijft in die geschiedenis, daar geeft ze haar kennis weer. En in ongekend mooie tekeningen treden we in de wereld van ballet, van muziek, worden we meegezogen in Moulen Noirs ongebreidelde verbeeldingskracht, maken we kennis met haar talent. Met schitterende tekeningen vervoert ze, verrast ze, doet ze verstelt staan, reizen we door de tijd en beneemt ze mij de adem. Iedere bladzijde heeft zoveel nuances en zeggingskracht dat je blijft kijken, je verliest je erin, je dompelt onder. Bijna meditatief weet ze haar ‘weten’ te vertalen in beeld. Een eigen stijl. Zoals bij alle ware kunst ontdek je steeds weer iets nieuws, blijf je zoeken en blijf je nieuwsgierig. Een piano met dansvoetjes, een waaier warrelt als een vlinder naar beneden, de spelers draaien, buitelen, dansen, vallen in elkaar, voor elkaar en laten weer los, hebben verlangens, zoeken naar liefde, naar eeuwigheid. Het een leidt naar het ander. De maan die in de zon transformeert, of is het andersom? Zoeken ze elkaar of stoten ze elkaar af, of kan de een gewoonweg niet zonder de ander? De muzikaliteit en bewegelijkheid spat er vanaf. En soms zomaar een simpel beeld waar juist de eenvoud het krachtigst blijkt. Begin van het boek. Tekst: ‘in memoriam voor mijn vader en moeder Ons huis in de Maanstraat’. Beeld: een diepzwart blad met in het midden een spierwit rond. Perfect verbeeld. En zo kan ik wel doorgaan, maar eigenlijk moet je het zelf zien en lezen. Hier heeft duidelijk ongelofelijk veel werk in gezeten, een prachtig boek, geweldig vormgegeven en dan krijg je dit: kwaliteit!

Regina Lamscheck Nielsen ~ 25 juli 2019
Just received – wow, such a treasure box — knap!

Leo ~ 22 juli 2019 Een eindeloos gedicht!

Monica Blok ~ 16 juli 2019 Het boek ligt op tafel en iedere keer sla ik het open en ontdek weer iets prachtigs. Het beweegt en leeft! Congratulations met dit inspirerend werk!

Keijsers ~ 15 juli 2019 Een waar kunstwerk. Je raakt niet uitgekeken op alle mooie tekeningen, iedere keer ontdek je weer nieuwe elementen in een geheel eigen stijl, prachtig. Een ode aan het ballet met zijn rijke geschiedenis in een eigentijds creatief jasje.

Resy van der Velden ~ 14 juli 2019 Heb al veel zitten lezen en kijken in je boek en ben zeer onder de indruk! Chapeau!!

Laetitia de Veth ~ 14 juli 2019 Het leest als een gedicht! Iedere pagina is een kunstwerk op zich.

Camadou ~ 11 juli 2019 Een pareltje!

Yvet Anna ~ Dit boek is een prachtig cadeau voor diegene die dol is op Dans & Theater!
Trots op Marion Moulen, de kunstenaar die haar, zo eigen boek heeft bedacht, getekend, gerealiseerd en nu ons laat kennismaken met haar bevlogen passie voor Dans. Merci Marion!

Boekentip Moulen Noir in Dans Magazine

Het boek ‘Op vleugels’ is nu geland en te koop in de

Theater-, Muziek- en Boekwinkels zo ook Boekenshops online

Eerste druk | Juni 2019 | Limited edition 100

ISBN | 978-94-6323-558-7

  • 2020 ~ 2009 Copyright Marion Moulen | alle rechten voorbehouden