Home

Onze Waterplaneet | te zien met Wereld Oceaan Dag!

Vliegende Woestijn & Verloren Poolijs

Het klimaat treft ons allen, net zoals schoon water. Onze Waterplaneet, de Aarde, is ons thuis. Merendeels bestaande uit oceaan, met een ademcyclus en hartslag in een oneindig bio-ritme.

Het Saharastof uit Afrika dwarrelde voor mijn ogen neer langs de oever van het IJmeer. Gefascineerd door dit natuurfenomeen, gaf het me stof tot nadenken. Het Saharastof waait mee met windstromen tot ver in de richting van de Noordpool en richting de Amazone.

Beleef een rondreis van de Atlantische Oceaan tot aan de Arctische Oceaan, waarbij je de hitte en kou trotseert van de Zoutwoestijn tot aan de Bloedsneeuw. Verwonder je over de oceaancirculatie en het samenspel tussen walvissen en micro-werelden zoals saharastof, diatomeeën en meer.

Door de opwarming van de oceaan dreigt de ‘Hartslag van de Atlantische oceaan’ te vertragen, zelfs stil te vallen…Zijn wij mensen blind geweest?

Eenvoudig met inkt pen in kleur composities, is dit digitale tekenboek een Ode aan onze Aarde. Schoon water, onze levensbron, is pure noodzaak voor al het leven. Op een lange adem, zwem je mee de wereld rond?

Binnenkort is mijn art-video te zien met Wereld Oceanen Dag 2024, 8 juni

© Ocean artivist Marion Moulen, ZiAQUA

Boekpublicatie ‘Op Vleugels’ Moulen Noir

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply