Ziaqua

Ziaqua

Ziaqua

Ziaqua betekent waterspiegels. Water is leven. In de stad Amsterdam voel ik me thuis als een vis in het water tussen alle wereldculturen en ben dankbaar hier mijn dromen te realiseren.

Muziek, choreografieën en tekenpennen dansen ritmisch als rode draad door mijn leven, als kunstenaar en choreografe. Na de voltooiing van de Gerrit Rietveld Academie raakte ik gefascineerd door het onderzoek naar ‘Dans op papier’ als choreografe en oosterse solo danseres Ziaqua. 

In mijn oosterse solo dans Indian Flow weerklinken de bijzondere klankjuwelen van Ravi Shankar. Deze choreografie is een unieke mix van fantasie en danskunsten geïnspireerd door Yoga lichaamskunsten en Classical Indian Bharata Natyam dance. Ashok Mohanraj – mijn Indiase dansmeester Classical Bharata Natyam dance – is mijn inspiratiebron voor Indian Flow.

Première 2008 | Concertzaal van Muziekschool Noord | Vimeo Indian Flow 

Indian Flow ook als duo | dans & tabla | live muziek Walid Nowrouzi voor diverse podia te Amsterdam.

Kunst & Fantasiemeesters

 

Podium Ziaqua komt tot leven met dans, circus-acts, bewegingstheater en muziektheater. Zo ook op maat voor culturele instellingen, theaterpodia, festivals en schoolprojecten.       

Ziaqua ontdekt de passie voor het lesgeven. Sociaal bewogen als zij is, wordt zij benaderd voor het geven van dansprojecten van peuter tot senior. Als Freelance docente ontwikkelt zij unieke lesprogramma’s ‘Kunst & Fantasiemeesters’ op maat voor Kunst- en cultuureducatie. Naast dat zij docente is in- en naschools voor het Primair en Voortgezet Onderwijs, is zij tevens initiator voor Volwassenen Onderwijs met de ‘Eerste Kunstklas voor moeders’ en de ‘Creatieve School’. Meer info lees Kunsteducatie

U kunt kiezen uit het aanbod van docente Ziaqua met als resultaat een eindpresentatie voor publiek. Met succes heeft zij 38 scholen op naam.

Podium Ziaqua choreografieën voor Dans | Bewegingstheater | Circus-acts      

Zie repertoire Ziaqua

 

                        

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save