Kunsteducatie


Kunst & Fantasiemeesters

Kunst & Fantasiemeesters is een innovatief lesprogramma ontwikkelt voor kunst- en cultuureducatie op naam Ziaqua als freelance docente.

In Amsterdam, de stad waar ik woon en werk voel ik me als een vis in het water tussen alle wereldculturen. Met liefde maak ik kunst, circus-, muziek-, bewegingstheater en dansproducties op maat voor jong en oud. Inmiddels heb ik met veel plezier 38 scholen op naam staan. Dit werk doe ik nu al 25 jaar lang.

Natuur & Lichtkunst

Kunsteducatie voor volwassenen. 
Verwonder je over de natuur en leer van lichtkunstenaars.

Deel je liefde voor de natuur en ontdek de kunstenaar in jezelf.
Beweeg je mee met de seizoenen en sluit je aan? Welkom bij een community rijk aan verwondering, inspiratie en plezier in samenwerken.
Leer je buurtgenoten en kunstenaars kennen. Deel je kennis en dromen.

Marion is kunstenaar, kunstdocente en tevens is zij publieksmedewerker van een museum.
Volg haar lesprogramma van Oer-leessteen tot Heelal-bril en inspireer elkaar in zienswijze. Verrijk je perspectieven van micro tot macro werelden; bezien door een microscoop, het kleurenspectrum van een prisma, telescoop of ruimtesonde. Onderzoek de wonderlijke samenhang in de natuur.

We duiken in de lichtgeschiedenis en levensverhalen van wetenschappers. Visualiseer en fantaseer over mogelijkheden in onze toekomst. Laat je verrassen door de verbeeldingskracht van lichtkunstenaars van nu.

Ontdek en deel je passie.
Niet prestatie maar sensatie is ons doel; zintuigelijk schoonheid ervaren.
Reflecteer en inspireer elkaar door wisselend in duo’s of in groepsverband te werken.
Het lesprogramma bestaat uit theorie en praktijk met oefeningen in woord, kleur en klank.
Leer eenvoudige technieken: oer-krijten, tekenen, schilderen, fotografie en small stop-motion film.

Door zelfonderzoek vind je vanzelf de techniek die het beste bij je past. 
Maak je eigen natuurfilmpjes en experimenteer met soundscapes.

Waterwandel events volgen vanaf eind april op naam ZiaquaWaterwandel je mee? 

Eerste Kunstklas voor moeders

Met succes initieerde ik de Eerste Kunstklas voor moeders en de Creatieve school, een wereldklas moeders met 9 nationaliteiten. Als artistiek leider, coördinator en uitvoerend docente ontwikkelde ik hiervoor Kunsttheorie- en multidisciplinaire Kunstpraktijklessen. Deze eenjarige Culturele opleidingen waren tijdelijk op locatie Vianney-centrum te Amsterdam Noord. Dit initiatief vond Burgemeester Eberhard van der Laan wel een persoonlijk bezoek waard.

Over Marion Moulen

Kalai de Rooij, 2010
Marion is de meest eigenzinnige ondernemer van Noord omdat ze op geheel eigenwijze haar klassen voorbereid.Goed qua opbouw, leuk qua uitvoering, helder qua uitleg en vrij qua denken. Hierdoor ontwikkelen wij ook een andere kijk op ‘het leven’.

Annemieke van Westerloo, 2010
Sinds een paar maanden volg ik de Kunstklas van Marion Moulen. Marion weet mij elke keer te verrassen. Met haar manier van lesgeven slaat zij elke keer nieuwe wegen in en weet ze mij, te motiveren en triggeren, enthousiasmeren door haar eigen enthousiasme en visie op de kunst. Ze leert mij naar kunst te kijken, erover na te denken, te maken op een manier zoals ik nog nooit gedaan heb.

Sabrina Asma, 2010
Marion is naar mijn mening de meest eigenzinnige onderneemster van Noord, omdat zij ondanks dat zij niet over een vaste ruimte beschikt toch heel veel verschillende soorten mensen bereikt met haar lessen. Zij is heel creatief in het bedenken van cursussen, waarmee zij andere mensen enorm inspireert. Ik volg momenteel haar Kunstklas en ontdek een hele nieuwe wereld.

O2-Oxygenschool Voor Onze Nieuwe School werden schoolmakers benaderd voor het indienen van innovatieve ideeën. Een Oxygenschool was mij idee als freelance docente.

O2-Oxygenschool ‘ons huis van de toekomst’ als een zuurstofrijk netwerk. Een leven lang leren; oxygen-cyle, spirit-cycle, inspiration-cycle, life-cycle. Lees meer

                        

2020 ~ 2009 Copyright Moulen Noir | alle rechten voorbehouden

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save